Logo onseilandgoeree.nl


De elementen uitgebeeld in woord, beeld en muziek. Dichter bij Muziek brengt op 23 februari een avond rondom dit thema, in de foyer van het Diekhuus. FOTO: Miranda Scholts
De elementen uitgebeeld in woord, beeld en muziek. Dichter bij Muziek brengt op 23 februari een avond rondom dit thema, in de foyer van het Diekhuus. FOTO: Miranda Scholts (Foto: Maria Evers)

Elementen uitgebeeld in woord, beeld en muziek

De elementen uitgebeeld in woord, beeld en muziek. Dichter bij Muziek brengt op 23 februari een avond rondom dit thema, in de foyer van het Diekhuus. Zaal open 19.30 uur en aanvang 20.00 uur. Kaarten à 5 euro zijn te bestellen via www.dichterbijmuziek.nl

door Maria Evers

MIDDELHARNIS – Na het succesvolle eerste optreden van schrijversduo Miranda Scholts en Tim Grinwis, is het nu tijd voor een vervolg. Wederom een drieluik van schone kunsten. De gedichten van Miranda en Tim worden voorgedragen door Tim en begeleid door gevoelige en afwisselende muziek. Violiste Annelies Rijk treedt op, Arthur Visser speelt op verschillende instrumenten waaronder een handpan, Geertje en Eef Tobe van The Music Crew spelen op gitaar, piano en dwarsfluit.

Miranda: "Deze keer betrekken we de mensen die de muziek maken meer bij het geheel. En door een andere samenstelling hebben we het muzikale onderdeel naar een hogere niveau getild. Met verrassende solo's. Bij elk gedicht ontstaat een heel specifiek en passend muziekstuk."

De keuze voor 'de elementen', wordt visueel gemaakt in het decor van de foyer van het Diekhuus. "Het is een pittig thema. Maar het is ons toch gelukt om de natuur, het leven, vuur passie en emotie, het water en vergankelijkheid in onze voorstelling uit te beelden in woord, beeld en muziek." Tussen de gedichten door maakt bloemsierkunstenaar Tim Grinwis weer prachtige arrangementen in samenwerking met aanwijzingen van de bezoekers. Deze bloemschikkingen worden aan het einde van de avond verloot onder de bezoekers. De foyer is, aangepast aan het thema, versierd en ingericht met een Barendrechtse kast, vol met verrassende items. Het schrijversduo staat garant voor een avond vol warme, interactieve cultuuruitingen.

Reageer als eerste