Logo onseilandgoeree.nl


Foto: Jaap Peeman

Kunstenaar beoordeelt foto's van De Rarekiek

Na een druk en enerverend jubileumjaar zijn de leden van Fotoclub De Rarekiek alweer druk bezig met hun mooie hobby.

MIDDELHARNIS - De gemaakte foto’s onderling bespreken is een belangrijk onderdeel van het programma. Zo hoor je meningen van clubleden over je foto’s, hierdoor kun je leren verder te komen. Niet alleen technisch, maar vooral beeldend. Kan de foto sterker worden door een andere compositie? Zou het in zwart-wit beter zijn en nog meer van dat soort zaken komen aan de orde. Regelmatig worden fotografen van buiten de club uitgenodigd om de foto’s te bespreken. Zo wordt de blik verruimd.

Bij de Rarekiek is slechts een keer per jaar een wedstrijd: De Beeldjes. Zo genoemd omdat de winnaar een jaar een beeldje gemaakt door Mel Dale mee naar huis mag nemen. Inzonden worden twee zwart-wit en twee kleurafdrukken en een samenhangende serie van vijf foto’s. Dit jaar heeft Leo van den Bos, beeldend kunstenaar uit Ouddorp, de foto’s uitgezocht. Hij kreeg de foto’s thuis om rustig zijn keuze te kunnen maken. Op de clubavond van 2 februari kwam hij zijn keuze bekend maken en besprak hij alle foto’s. Een enorme klus die hij met veel inzet en respect voor het werk heeft geklaard. Het beoordelen van foto’s door een kunstenaar geeft vaak een andere kijk op het werk, dat kan heel verfrissend zijn. Volgend jaar is de beurt aan een fotograaf.
Aan het eind van de avond kwam de bekendmaking van de winnaars. De prijs voor de beste zwart-wit foto ging naar Sue Goldberg, de beste kleurenfoto werd gemaakt door Magda Korthals en de beste serie met als titel Metamorfose was van Theo Mastenbroek.

De club hecht aan contacten met andere fotoclubs, zo komt op 9 maart Fotoclub Made op bezoek, een kleine maar heel goede club en zien we op 16 maart werk van de Engelse Dorchester Camera Club. Meer informatie op rarekiek.nl

Reageer als eerste