Logo onseilandgoeree.nl


Van september tot december zijn er vier repetities gepland in de Exoduskerk in Sommelsdijk en in januari en februari 2019 staat een drietal concerten op het programma.
Van september tot december zijn er vier repetities gepland in de Exoduskerk in Sommelsdijk en in januari en februari 2019 staat een drietal concerten op het programma. (Foto: Marit Jansen van Galen )

Nieuw op te richten projectmannenkoor

'Flakkee is een eiland en 't water is breed …' zo luidt de beginregel van het Flakkeese volkslied. Vader en zoon Martin en Jos Mans zijn geboren en getogen op dit Zuid-Hollandse eiland en delen de liefde voor hun geboortegrond. En dat Goeree-Overflakkee hen blijft aanspreken vertaalt zich in een nieuw op te richten mannenkoor dat zij samen gaan dirigeren en begeleiden. De thuisbasis is Sommelsdijk maar alle zangers uit de gehele zuidwesthoek zijn welkom.

SOMMELSDIJK - Martin en Jos Mans bundelen de krachten en starten het Zuidwester Mannenkoor. Omdat voor zowel vader als zoon de wortels op dit eiland liggen is dit voor hen een zeer bijzonder project. Na het project Tussen jou en mij van Martin en Jos is het nu tijd voor dat wat hen oorspronkelijk muzikaal echt bindt: de sonore mannenkoorklank, van fluisterend en verstild tot stormachtig sterk. In een viertal repetities zal door hard werken een repertoire tot stand komen dat de typische worsteling met en liefde voor het water zal verklanken. Zowel geestelijke liederen en negro-spirituals als klassieke en populairdere werken zullen onderdeel zijn van het programma.
Van september tot december zijn er vier repetities gepland in de Exoduskerk in Sommelsdijk en in januari en februari 2019 staat een drietal concerten in monumentale kerken in de zuidwestelijke regio op het programma. De prijs voor deelname bedraagt zestig euro. Repetitiedata: zaterdag 15 september, zaterdag 6 oktober, zaterdag 10 november zaterdag 1 december 2018. Aanvang 10.00 uur. Inloop vanaf 09.30 uur. Concertdata: zaterdag 12 januari 2019 Hervormde Kerk Yerseke vrijdag 25 januari 2019 Hervormde Kerk Oude Tonge vrijdag 1 februari 2019 Hervormde Kerk Haamstede. Inschrijven is mogelijk via de website of per e-mail naar secretariaat@martinmans.nl.

www.martinmans.nl

Reageer als eerste
Meer berichten