Logo onseilandgoeree.nl


FOTO: Myra Lugthart
FOTO: Myra Lugthart

Kampioensteam klaar voor hogere klasse

  Sport

Golfclub Roxenisse is door de jaren heen goed vertegenwoordigd geweest in de Nederlandse golfcompetitie. De Flakkeese golf-eer is sinds 1988 door vele heren-, dames- en jeugdteams verdedigd. En vorig jaar is daar heel spontaan een team bijgekomen, een vriendenteam, een kampioensteam!

door Myra Lugthart

MELISSANT - "Elke zondag doen we met een vast clubje golfvrienden onderling een wedstrijdje", vertelt captain Bas Drenth. "Hartstikke fanatiek zijn we met z'n allen, zitten elkaar altijd lekker uit te dagen. En toen vorig jaar de competitie ter sprake kwam, hebben we met een paar verse vijftigers onder ons het lumineuze idee opgevat om ons in te schrijven voor de seniorencompetitie. Omdat we dat zelf heel leuk vinden, maar ook omdat we onze vrienden uit Heren I 'een poepie wilden laten ruiken'. En dat is gelukt!," lacht Bas. "Van de zeven Roxenisseteams is ons Heren Senioren I is er als enige in geslaagd om het seizoen als kampioen af te sluiten, fantastisch!"

Uitdaging
"Ons kampioenschap van 2017 heeft consequenties", vervolgt Bas. "Het betekent promotie naar een hogere klasse, met sterkere tegenstanders dan vorig jaar. Onze teamsamenstelling is onveranderd en ik verwacht dan ook dat we die winnende lijn gewoon voort zullen zetten. Aan onze outfit zal het in ieder geval niet liggen – dankzij sponsors BeCare, Dutch Target en GS Birkhoff zien we er gelikt uit. Fysiek en mentaal zijn we ook helemaal klaar voor de strijd; de uitdaging van een hogere klasse gaan we graag aan. 30 maart a.s. begint de competitie voor ons team, bij Golfclub Broekpolder in Vlaardingen. En natuurlijk gaan we er die dag vol tegenaan om Golfclub Roxenisse meteen met een overwinning op de kaart te zetten. Kom maar op!"

Bij de foto:
Golfclub Roxenisse's kampioensteam Heren Senioren 1 is door sponsors BeCare, DutchTarget en GS Birkhoff in mooie wedstrijdtenues gestoken en klaar voor het competitieseizoen 2018. Staand v.l.n.r. Adrie Voogd (Ouddorp, handicap 6.3), Bas Drenth (captain, Sommelsdijk, handicap 6.7), Henk van den Ochtend (Oude Tonge, handicap 8.3), Nico Strik (Ouddorp, handicap 9.6), Perry Lugthart (Stad aan 't Haringvliet, handicap 4.2) en vooraan Dean Alberga (Sommelsdijk, handicap 16.6), Lex Rapmund (Hellevoetsluis, handicap 4.5) en Cock van den Brugge (Dirksland, handicap 9.9) (foto: Myra Lugthart)

Reageer als eerste
Meer berichten